
Her er mine opskrifter på masser af godt bagværk.
Rigtig god bagelyst.
Oste-baconbakkelser
“Ejjjj – er der ikke flere….?” Det er nok den oftest hørte kommentar, når jeg serverer bakkelserne her. Mine oste-baconbakkelser er et smukt møde mellem sødmælk, smør, mel,…
Læs mere herVarme øko. hveder
Den bedste dag på “bageåret” i Staldkøkkenet på Skærtoft var dagen før Store Bededag. Eller “Store Hvededag”, som Calle og jeg kærligt omdøbte dagen. Det var dagen med…
Læs mere herHjemmelavet øko.granola
Min veninde Jo er fra York i England. Hun er arborist og elsker træer lige så højt som jeg elsker korn, mel og dej. Vi mødtes på et…
Læs mere herNem tærte
Jeg elsker tærte! – og jeg ledte længe efter en version, der ikke blev smattet i bunden, når fyldet kom på, men også en som heller ikke nødvendigvis…
Læs mere herRugbrød med frø og kerner
Calles rugbrød har været en fast del af mit liv, siden vi begyndte at bage det sammen tilbage i 2015. Vi har solgt enorme mængder til Staldkøkkenets fredagssalg,…
Læs mere herRugsurdej (modersurdej)
Der er grundlæggende to måder at arbejde med rugbrødssurdej på: Enten anvender du en portion gammel dej (som indeholder alt det din rugbrødsdej indeholder) eller også arbejder du…
Læs mere herPølsehorn med pesto og lidt fuldkorn
Pølsehorn…. I mange år var de små horn min fjende nr. 1, når det kom til børnevenligt bagværk. Chokoboller, brødstænger, pizza – ja tak – men pølsehorn?? Jeg…
Læs mere her(En slags) Håndværkere
De første mange gange jeg brugte opskriften her, var det til Naan. En dag fik jeg lyst til at se, om dejen eventuelt kunne bruges til en lidt…
Læs mere herFlammkuchen / Tarte Flambée
Et fast indslag på mange af mine bagekurser var denne lækre spise med både fransk og tysk navn. Den er langt fra en “tærte” eller “kage” i dansk…
Læs mere herKanelsnegle
“Har du ikke en god opskrift på kanelsnegle?” blev jeg spurgt forleden. Jamen, det har jeg da. Og den er virkelig gammel og absolut velafprøvet. Jeg tror ikke,…
Læs mere herBoller med Chia-surdej
Min gode ven, Sune, har givet mig lov til at dele hans fantastiske opskrift. Opskriften er fantastisk fordi, hvis du har mod på at prøve kræfter med en…
Læs mere herCiabatta med lidt fuldkorn
Hvorfor er der fuldkorn og yoghurt i denne ciabatta? Fordi det smager godt. Helt enkelt. Syren i yoghurten spiller virkelig godt sammen med den lidt fade smag i…
Læs mere herBurgerboller – luksusversionen
Opskriften på Festboller er et fremragende udgangspunkt for f.eks. burgerboller. Skift lidt af det fine mel ud med fuldkornsmel, erstat lidt hvedemel med Manitobamel, skru ned for sukkeret,…
Læs mere herHøstboller
Mens min familie og jeg havde Skærtoft Mølle, afholdt vi i en årrække nogle helt fantastiske Brød- og Madfestivaler i starten af september – lige efter høst. Denne…
Læs mere herChoko-cookies
Inspireret af mange gode opskrifter på nettet, er jeg efter flere forsøg landet på denne blandingsversion, som opfylder alles behov: ungerne elsker chokolade, jeg synes det er sjovt…
Læs mere herFestboller
Med festbollerne her får du en forrygende “grundopskrift”, der kan anvendes som udgangspunkt for rigtig meget andet bagværk, når det er sødme og smagen af smør, du er…
Læs mere herBoller med Enkorn, Purpurhvede, Øland og Durum
ALTID KLAR til at prøve noget nyt. Ja – det er min familie og mine kolleger jeg taler om. De lægger smagsløg og maver til mange eksperimenter og…
Læs mere herBrødstænger
Disse snacks er altid et hit. Som værtindegave, som “festligt indslag”, på mine kurser og derhjemme. Brødstængerne fungerer fantastisk som en appetizer overalt. Det er blevet en tradition,…
Læs mere herStykker med fuldkornsspelt, durum og Ølandshvede
Lidt risky med alt det vand, men hold nu ferie hvor blev det godt. Det vigtigste med denne dej er at den ikke (ikke, ikke!) må æltes for…
Læs mere herBaguettes à la Marie-Louise
Disse baguettes er bagt med “pâte fermentée”, som egentlig bare betyder “gammel dej”. Det lyder måske ikke super lækkert, men tro mig, det er det. Den modnede dej…
Læs mere herPancakes
Små pandekager er mit yngste barns yndlingsspise. De er super nemme at lave og – nøj – hvor får jeg mange kys og kram, når jeg laver dem.…
Læs mere herBeignets eller doughnuts?
Opskriften har jeg fra Richard Bertinet’s bagebog “Dough”. Jeg glemmer aldrig, da jeg lavede beignets sammen med Bertinet på et bagekursus i Bath. Den første lækre, brune beignet…
Læs mere herMorgenstykker med rug, durum og kærnemælk
Langtidshævet dej er så godt, på så mange måder. Det tager 10-15 min at gøre dejen klar til hævning. Herefter hæver den mens du sover, udvikler smag, bliver…
Læs mere herRocky Road
…med mandler, pistacienødder, rosiner, tranebær og skumfiduser….Jeg har altid elsket den engelske betegnelse “rich” i forhold til mad og de her “Rocky Road’ere” lever bestemt op til alt…
Læs mere herMarie-Louise’s chokoboller
Når vi holder fødselsdag i vores familie, så er der et fast indslag. Det er ikke lagkagen. Det er ikke en kagemand. Det er chokoladebollerne. Uden dem -…
Læs mere herLapper af Purpurhvede, Manitoba og Ølandhvede
Jeg har fået en pose purpurhvede (fuldkorn) i værtindegave og den skulle testes. Smukt mel – med masser af smag, skulle det vise sig. Krummen fik også et…
Læs mere herBrioche med Ølandshvede og spelt
Jeg elsker brioche. Og det kan godt være opskriften er lang, men lad dig ikke afskrække af det. Faktisk er det helt enkelt at bage dette lækre brød.…
Læs mere her