Opskrifter

Her er mine opskrifter på masser af godt bagværk.
Rigtig god bagelyst.

Oste-baconbakkelser

“Ejjjj – er der ikke flere….?” Det er nok den oftest hørte kommentar, når jeg serverer bakkelserne her. Mine oste-baconbakkelser er et smukt møde mellem sødmælk, smør, mel,…

Læs mere her

Varme øko. hveder

Den bedste dag på “bageåret” i Staldkøkkenet på Skærtoft var dagen før Store Bededag. Eller “Store Hvededag”, som Calle og jeg kærligt omdøbte dagen. Det var dagen med…

Læs mere her

Nem tærte

Jeg elsker tærte! – og jeg ledte længe efter en version, der ikke blev smattet i bunden, når fyldet kom på, men også en som heller ikke nødvendigvis…

Læs mere her

Rugsurdej (modersurdej)

Der er grundlæggende to måder at arbejde med rugbrødssurdej på: Enten anvender du en portion gammel dej (som indeholder alt det din rugbrødsdej indeholder) eller også arbejder du…

Læs mere her

Kanelsnegle

“Har du ikke en god opskrift på kanelsnegle?” blev jeg spurgt forleden. Jamen, det har jeg da. Og den er virkelig gammel og absolut velafprøvet. Jeg tror ikke,…

Læs mere her

Boller med Chia-surdej

Min gode ven, Sune, har givet mig lov til at dele hans fantastiske opskrift. Opskriften er fantastisk fordi, hvis du har mod på at prøve kræfter med en…

Læs mere her

Burgerboller – luksusversionen

Opskriften på Festboller er et fremragende udgangspunkt for f.eks. burgerboller. Skift lidt af det fine mel ud med fuldkornsmel, erstat lidt hvedemel med Manitobamel, skru ned for sukkeret,…

Læs mere her

Høstboller

Mens min familie og jeg havde Skærtoft Mølle, afholdt vi i en årrække nogle helt fantastiske Brød- og Madfestivaler i starten af september – lige efter høst. Denne…

Læs mere her

Choko-cookies

Inspireret af mange gode opskrifter på nettet, er jeg efter flere forsøg landet på denne blandingsversion, som opfylder alles behov: ungerne elsker chokolade, jeg synes det er sjovt…

Læs mere her

Festboller

Med festbollerne her får du en forrygende “grundopskrift”, der kan anvendes som udgangspunkt for rigtig meget andet bagværk, når det er sødme og smagen af smør, du er…

Læs mere her

Brødstænger

Disse snacks er altid et hit. Som værtindegave, som “festligt indslag”, på mine kurser og derhjemme. Brødstængerne fungerer fantastisk som en appetizer overalt. Det er blevet en tradition,…

Læs mere her

Pancakes

Små pandekager er mit yngste barns yndlingsspise. De er super nemme at lave og – nøj – hvor får jeg mange kys og kram, når jeg laver dem.…

Læs mere her

Beignets eller doughnuts?

Opskriften har jeg fra Richard Bertinet’s bagebog “Dough”. Jeg glemmer aldrig, da jeg lavede beignets sammen med Bertinet på et bagekursus i Bath. Den første lækre, brune beignet…

Læs mere her

Rocky Road

…med mandler, pistacienødder, rosiner, tranebær og skumfiduser….Jeg har altid elsket den engelske betegnelse “rich” i forhold til mad og de her “Rocky Road’ere” lever bestemt op til alt…

Læs mere her