ALTID KLAR til at prøve noget nyt.
Ja – det er min familie og mine kolleger jeg taler om. De lægger smagsløg og maver til mange eksperimenter og jeg nyder at bage til dem. Seneste skud på stammen kommer her:
Dej
250 g purpurhvede (fuldkornsmel)
50 g enkorn (fuldkornsmel)
200 g durummel
500 g Ølandshvedemel, sigtet
200 g tynd yoghurt
700 g koldt vand
10 g gær
20 g salt
Fremgangsmåde
Alle ingredienser blandes og der æltes godt. Hæver natten over – gerne køligt, ikke koldt. Ovnen forvarmes til 240 grader varmluft. Bollerne formes forsigtigt og drysses med blandede frø. Hviler ca 10 min. Bages i ca 20 min til de er smukt gyldne.

Hvorfor kun 50 g enkorn? Fordi det virkelig kan smages. Du er ikke i tvivl om at det er med i brødet, da det fuldstændig ændrer karakter – både smags- og strukturmæssigt. Mega lækkert!

Prøv det. Der var i hvert fald thumbs up fra “testpanelet”

