Jeg elsker at undervise og gør det gerne. Mit fornemste ønske er nemlig, at give min bageviden og begejstring for brød videre.
Jeg foretrækker at skræddersy et kursus til en håndfuld mennesker, der kommer på kursus sammen. Så kender I hinanden, og har I forventningsafstemt, at I gerne vil på bagekursus – og kan vi på forhånd finde ud af, hvad I gerne vil høre mere om – så er jeg frisk.
Jeg er god til gær. Lidt gær. Mere gær. Langtidshævning, gammel dej og alt det andet lavpraktiske. Ønsker I et decideret surdejskursus, kan jeg anbefale den gode Beanster Baker eller Simon Brødmand. De er fab.
Jeg har et all-round kursus, der hedder “Vild med dej”. Det er for jer, som godt kan li’ at bage, og mangler et sortiment, der dækker en almindelig hverdag.
På “Vild med dej”-kurset kommer vi igennem de helt basale ælteteknikker, og anvender et minimum af ingredienser til de fem typer bagværk, vi laver i fællesskab:
Grovstykker, brødstænger, ciabatta, festboller og rustikke boller af langtidshævet dej.
Alt sammen bages med øko.gær i varierende mængder. Og så er der Chiaboller-surprise.
Du kan også blive “klog på dej” og lære en masse om at bage med fuldkorn. Masser af fuldkorn. Uden at det bliver tungt og kedeligt, men lige nøjagtig med så meget, at det glider ned, smager og mætter. Har kommer også lidt rugbrød i spil og Chiaboller med fuldkorn.
Og hvis du er til “sjov med dej”, så er der jo hele paletten af bagværk der starter med B: brioche, baguettes, beignets og meget andet lækkert bagværk…
Jeg holder nogle få bagekurser herhjemme i weekenden. Vi starter kl. 9.45 med morgenbrød og slutter kl. ca. 16, efter en let frokost, hvor vi smager på noget af vores bagværk. Der er fuld forplejning hele dagen. I får alt bagværk, opskrifter og en dejskraber med hjem.
Jeg kommer også meget gerne ud i jeres eget køkken. Det kan både være privat eller i et storkøkken. Skriv til mig på marielouiseskoekken@gmail.com, så vi kan aftale nærmere.

