Langtidshævet dej er så godt, på så mange måder. Det tager 10-15 min at gøre dejen klar til hævning. Herefter hæver den mens du sover, udvikler smag, bliver sundere. Når du vågner, forvarmer du ovnen til 240 grader, og stykkerne skal blot stikkes ud og sættes på plader – ikke efterhæve. Så skal de bages ca. 20 min, afkøles let og voila – ja, what’s not to like?

Morgenstykker med rug, durum og kærnemælk
Dej:
- 100 g valset rug
- 100 g fuldkornsdurummel
- 500 g sigtet Dalarhvede
- 300 g fint Manitobahvedemel
- 670 g vand
- 200 g kærnemælk
- 8-10 g gær
- 20 g salt
Fremgangsmåde:
- Bland og ælt dejen godt.
- Lad den hæve køligt natten over.
- Forvarm ovnen til 240 grader.
- Drys lidt mel på bordet og stik dejen til passende stykker som sættes på bageplader beklædt med bagepapir.
- Bages ca 20 min.

